Archive for September, 2015

03/09/2015

LAGJJA PA LIBRARI

Kisha, xhamia, zyrat e pushtetit vendor, shkolla, kinemaja, teatri, spitali, farmacia, etj. janë disa objekte të veçanta që na tregojnë shumë për jetën e një bashkësie. Janë më shumë se shërbime. Përbëjnë çelësa leximi të territorit, janë legjenda e hartës komunitare. Prania ose mosprania e tyre në qytet, lagje apo fshat, na flet më tepër se shumë manuale ose udhëzues të specializuar.

read more »

03/09/2015

QENTË E RRUGËS

Këto ditë në Tiranë, përveç qendrës e disa vendeve vip-ash, ngado të shkosh, do të gjesh qenë. I ke nga të gjitha racat e nga të gjitha llojet.

read more »

03/09/2015

DETAJET E TURIZMIT

E ardhmja e turizmit shqiptar nuk varet shumë nga strategjia e sektorit, sasia e investimeve, përqindja e taksave, numri i pushuesve, zhvillimi i infrastrukturës, e të tjera fjalë të mëdha, se sa nga vëmendja ndaj detajit.

read more »

03/09/2015

LOGJIKA E POSTBLLOKUT

Dy ditë më parë mediat elektronike dhe të shkruara dhanë deklaratën e Zv/Ministres së Punëve të Brendshme, Elona Gjebrea, gjatë inspektimit në pikën kufitare të Kakavijës, lidhur me numrin në rritje të azilkërkuesve shqiparë.

read more »

03/09/2015

KËSHILLA PËR PLAZH

Këshillat e mëposhtme nuk u drejtohen lëkurëbardhëve, as atyre që vuajnë nga reumatizma ose nga mungesa e vitaminës D. Këshillat nuk kanë të bëjnë me oraret për t’u futur në ujë, para ose pas buke, as me frutat e freskëta të detit, por u drejtohen atyre që kujtojnë se e njohin plazhin shqiptar dhe ofertat e tij turistike.

read more »

03/09/2015

EMIGRACIONI: SHKAQE DHE BALLAFAQIME

Për valën e fundit të emigracionit, që përgjithësisht përshoqërohet me azilkërkuesit, është folur shumë, edhe pse nga këndvështrime të kufizuara, me instrumentalizime politike dhe pa ndonjë pretendim hulumtues.

read more »

03/09/2015

MA VODHËN DAJTIN

Asgjë nuk më befasoi derisa mbërrita para pallatit tim në Tiranë. Turma me shqiptarë me prejardhje nga vende të ndryshme të botës, komunikimet në gjuhë të ndryshme me shqipen si lingua franca, pritja e gjatë në aeroport, radha me tipa që të kalojnë përpara pa të pyetur, radha me tipa që tregojnë për fitime parash, duartrokitja çliruese kur avioni preku tokën.

read more »

03/09/2015

INTERNETI I BUDALLENJVE

Problemi i budallenjve të internetit, siç i quajti Umberto Eco, është se nuk duan të dëgjojnë e të lexojnë gjëra të tjera përveçse gjepurave që pëlqejnë e u besojnë paraprakisht.

read more »

03/09/2015

RAMA NË AGORÀ

Kryetari i Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, mori pjesë sot në mëngjes në emisionin televiziv italian të RAI3 me titull “Agorà”.

read more »

03/09/2015

SHQIPTARË ME SHTETËSI TJETËR

Lajmi është ky: Gjatë vitit 2013, në vendet e BE-së, kanë marrë shtetësi të huaj 41.700 shqiptarë. Të dhënat për shtetësinë i jep Eurostat, ku mund të gjenden edhe detaje të tjera.

read more »