Archive for April, 2017

18/04/2017

SI T’I FESTOJMË VIZAT

Tani që vizat për në Evropë do të liberalizohen së shpejti, nuk na mbetet gjë tjetër veçse të mendojmë për festimet e rastit. Komiteti për Festimin e Vizave të shqiptarëve (KFVSH), i porsa themeluar me dekret të posaçëm, është në pritje të ideve më të mira ceremoniale. Ndërkohë, grupi i ngritur për këtë rast ka hapur tender ceremonish, duke i kategorizuar propozimet festive sipas modeleve përkatëse. Zgjedhja midis tyre do të bëhet me komision ekspertësh. Ja modelet kryesore.

read more »

18/04/2017

KORBAT DHE UJKU

Ka një fije të padukshme që e lidh romanin “Ujdhesa e askujt”, të shkrimtarit Mehmet Elezi, me veprën e fundit të tij “Adn-ja e korbave”. Fija kalon nga natyra e njeriut, herë dramatike, herë tragjikomike, për t’u ndalur në fund në kundërshtitë e saj të thella, ku paradoksi fatal nuk gjen shpjegim as tek instinktet kafshore.

read more »

11/04/2017

ËNDRRA ITALIANE

Prezantimi i librit “Il sogno italiano” me autor Ylljet Aliçka, do të zhvillohet të enjten 20 prill 2017, ora 18.00, në via Marianna Dionigi 59, Roma. 

read more »