Archive for July, 2017

18/07/2017

KOMPLOTI I VIZAVE

Ёshtё tashmё formulё e njohur: pёr tё gjetur autorёt e ngjarjeve madhore, qё i ndryshojnё rrjedhёn historisё, ose tё manovrave mediatike botёrore, qё mobilizojnё paranojat e fobitё planetare, duhet pritur deri nё çastin kur dalin nё pah pёrfituesit. Pas zёrave pёr pandemi duhen pritur shitjet e vaksinave, pas panikut tё gripit tё shpendёve duhen kontrolluar kuotat e mishit tё derrit, pas ankthit tё lopёs sё çmendur duhen parё aksionet e mishit tё pulёs, e kёshtu me radhё, derisa tё arrijmё nё bursёn e industrisё sё armёve pas luftёs nё…

read more »

18/07/2017

NËNË TEREZA E SHPËRDORUAR

Kremtimi i 100 vjetorit të lindjes së Nënë Terezës ishte rasti më i mirë për shoqërinë shqiptare për të reflektuar seriozisht rreth kësaj figure epokale të njerëzimit. Mirëpo, nismat kremtuese u shndërruan në zënka prima damash, debati u zhyt në llumin e spekulimit, qëllimet e mira ngecën në rrjetën e retorikës. Si rrjedhim, një shans i bukur historik na iku sërish nga duart.

read more »

17/07/2017

TOMKA DHE SHOKËT E TIJ

Filmi “Tomka dhe shokët e tij”, me regjinë e Xhanfize Kekos (1977), e ka shenjuar brezin tim në mënyrë të pashlyeshme. E jo vetëm moshatarët e mi. Po përse vallë ky film vazhdon të ndiqet edhe sot nga fëmijët shqiptarë?

read more »