Posts tagged ‘imazhi i Shqipërisë’

23/03/2015

KUR NGATËRRESAT PËRSËRITEN

Para se të shfaqeshin në horizont anijet e eksodit, Shqipëria nuk para përmendej në perëndim. Një tis heshtjeje dhe injorance e rrethonte prej dhjetëvjeçarësh vendin e vogël ballkanik. Kush ka dalë jashtë shtetit para rënies së regjimit totalitar e ka prekur me dorë mosnjohjen e Shqipërisë e të shqiptarëve nga të huajt.

read more »

06/01/2014

RRJETA E TJETRIT

kulleseDita e fundit e 2013-s u mbyll me një lajm, në pamje të parë, të rëndomtë. Mediat njoftuan se një qytetar shqiptar u ndalua nga policia italiane pasi rezultonte në listën e personave të rrezikshëm, pra të kërkuar nga forcat e rendit. Shqiptari u arrestua në aeroportin e Veronës (Itali).

Deri këtu, lajmi pothuajse nuk e meriton statusin e vet. Kjo ngjarje mund të kalonte pa iu sinjalizuar fare publikut. Rastet e arrestimeve nëpër botë janë të shumta, nuk mund të jepen të gjitha. Mirëpo ky rast është i rëndësishëm për çka qëndron pas tij.

read more »

07/12/2013

LAJME PËRTEJ DETIT

Dy lajmet që erdhën nga Tirana, në fillim të dhjetorit, ishin direkt të lidhura me realitetin italian. I pari kishte të bënte me diplomën universitare të Renzo Bossi-t, i dyti me emisionin “AKrasta Show” të televizionit shqiptar Agon Tv.

read more »

17/11/2011

Shqiponja si markë

Nuk ka shumë kohë që u njoha me termin “nation branding”, pavarësisht se konceptin, si shumë të tjerë, e kisha të qartë prej kohësh në mendjen time. Me pak fjalë mund të shpjegohet kështu: çdo vend ka reputacionin e vet, sikurse ndërmarrjet e ndryshme dhe produktet e tyre. Ky reputacion i ngjason, si të thuash, markës së produktit.

read more »