Archive for ‘Nisma’

24/01/2018

RRUGËTIMI SHQIPTAR: NGA EMIGRIMI NË ITALI NË INTEGRIMIN EVROPIAN

Më 29 janar 2018, në Spazio Europa në qendër të Romës, do të mbahet konferenca e organizuar nga shoqata italo-shqiptare Occhio Blu – Anna Cenerini Bova dhe agjencia  EPOS që synon të sjellë, krahas bilancit për emigracionin shqiptar në Itali, edhe  një reflektim për ecurinë e Shqipërisë drejt Bashkimit Evropian. Në këtë veprimtari të rëndësishme, ku do të marr pjesë edhe unë.

Programi i nismës mund të shkarkohet këtu.

 

Advertisements
02/11/2017

PREZANTIMI “GRA TË SHQIPËRISË. MES MIGRIMIT, TRADITËS DHE MODERNIZMIT”

Diskutime, refleksione, shkëmbime idesh, për rolin dhe situatën e grave e vajzave shqiptare, në Shqipëri e në Itali: një nismë e mirë dialogu – e hapur për të gjithë të interesuarit – që ofrohet me rastin e prezantimit të librit “Donne d’Albania. Tra migrazione, tradizione e modernità”.

read more »

03/10/2017

GRA TË SHQIPËRISË. MIDIS MIGRIMIT, TRADITËS DHE MODERNITETIT

Sapo ka dalë nga shtypi libri Donne d’Albania. Tra migrazione, tradizione e modernità (Gra të Shqipërisë. Midis migrimit, traditës dhe modernitetit), një libër i shtëpisë botuese Com Nuovi Tempi, përgatitur nga unë dhe drejtori i revistës Confronti (www.confronti.net), Claudio Paravati.

read more »

11/04/2017

ËNDRRA ITALIANE

Prezantimi i librit “Il sogno italiano” me autor Ylljet Aliçka, do të zhvillohet të enjten 20 prill 2017, ora 18.00, në via Marianna Dionigi 59, Roma. 

read more »

25/03/2017

KONFERENCA “ÇFARË POLITIKASH MIGRATORE…”

Quali politiche migratorie a 20 anni dalla tragedia della Kater i Rades sul canale di Otranto
28 mars 2017, Cnel, Viale David Lubin, Roma.

read more »

01/11/2012

Puna shqiptare në Itali

“PUNA SHQIPTARE NË ITALI. Politikat, Përkujdesjet e Përfaqësimi”. Ky është titulli i Konferencës së organizuar nga INAS-CISL, që do të zhvillohet në Tiranë, më 8 nëntor 2012, ora 9.30 – 13.00, në sallën e TIRANA INTERNATIONAL HOTEL, Sheshi Skenderbej.

Programi i Konferences PUNA SHQIPTARE NE ITALI – Tirane – 8 nentor 2012

25/02/2012

20 vjet emigracion shqiptar në Itali

“20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI. Të dhëna, përsiatje, njerëz, politika dhe perspektiva të ardhshme

Ky është titulli i Konferencës së organizuar nga INAS, RAT, AGORÀ e FAI CISL, që do të zhvillohet në Tiranë, më 2 mars 2012, ora 9.00 – 17.00, në mjediset e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, Blv. Gjergj Fishta, nr. 52.

Si paraqitet profili i emigracionit shqiptar në Itali pas 20 vjet emigracion? Sa shqiptarë banojnë e si janë të shpërndarë në territorin italian? Ku punojnë kryesisht? Cila është gjendja civile e shqiptarëve që jetojnë në vendin fqinjë? Po ndarja sipas gjinisë? Sa të mitur e pensionistë shqiptarë jetojnë përtej detit? Çfarë bëhet për mbrojtjen e të drejtave të tyre? Cilat janë politikat që ndjek shteti italian në fushën e imigracionit? Po qeveria shqiptare çfarë strategjie po ndjek në lëmin e emigracionit? Çfarë imazhi kanë bashkatdhetarët tanë në Itali? Cilat janë perspektivat e ardhshme të emigrantëve shqiptarë? Këtyre pyetjeve dhe shumë të tjerave, lidhur me një nga dukuritë më të rëndësishme sociale, do t’u përgjigjen studiuesit, politikanët, gazetarët, diplomatët, përfaqësuesit e organizatave të ndryshme, pra një sërë autoritetesh të fushës, italiane e shqiptare, që janë ftuar të japin kontributin e tyre në konferencë.

Konferenca bëhet nën patronazhin e Ambasadës italiane në Tiranë dhe të Ministrisë së Punës, çështjeve sociale dhe shanseve të barabarta.

Programin e plotë të konferencës “20 vjet emigracion shqiptar në Itali” mund ta shkarkoni këtu.