Archive for August, 2017

31/08/2017

UDHA E SHKRONJËS “Ë”

[humor]

Historia e shkronjës “ë” ka mbetur ende pa shkruar. Si fillluan polemikat për dobishmërinë e saj? Si u rreshtuan palët në këtë betejë epokale? Cilat ishin arsyet që e dobësuan deri në zhdukje totale? Pas kaq vitesh, historiografët dhe historianët e gjuhës, ende të angazhuar me çështjet madhore kombëtare, nuk e kanë thënë fjalët e vet. Ndërkohë, ne që merremi me rrëfenja diçka mund të tregojmë për “ë”-në, pa mëtuar t’i vëmë vulën njërës prej historive më të pabesueshme të alfabeteve botërore.

read more »

31/08/2017

E TANI ME NËNDETËSE

nga Dardo Veleno

U desh kapja e avionit të dytë, që sipas thashethemeve dhe mediave transportonte drogë, për t’ia bërë të qartë situatën opinionit publik shqiptar dhe për të zbuluar potenciale të reja. Pavarësisht nga itinerari i supozuar e i debatuar i avionit, e pavarësisht nga pjesëmarrja e drejtpërdrejtë e shqiptarëve, ky paskësh qenë biznes i vërtetë.

read more »

31/08/2017

PESHKU I VOGËL E HA TË MADHIN

nga Dardo Veleno

“Reforma e drejtësisë shqiptare – tha deputetja e pavarur Liri Shashka – lindi krejt rastësisht, siç ndodh me shpikjet shkencore. Por tani, ideja jonë e drejtësisë do të na kopjohet nga shumë shtete në botë”.

read more »

31/08/2017

RENDITJE LAJMESH TË RËNDËSISHME

nga Dardo Veleno

Tashmë Shqipëria i ka larë hesapet me të kaluarën. E thotë prestigjiozja Vaqarri Times, ku argumentohet me hollësi përse e tashmja e vendit të shqiponjave nuk ka lidhje aspak me të kaluarën.

read more »

31/08/2017

RECETA E VIDEOKLIPIT

nga Dardo Veleno

Ka shkaktuar debate të ashpra gjetja e dokumentit të pagëzuar si “Receta e videoklipit” në lokalin “Music qejfi” të kryeqytetit.

read more »

31/08/2017

PËR ORGANIZIMIN E PUSHIMEVE

nga Dardo Veleno

Pas ankesës së Presidentit Nishani, i cili nuk ka mundur të pushojë në rezidencat shtetërore të Dhërmiut e të Vlorës, bëhet e domosdoshme që çdo qytetar të japë sugjerimet e veta për një organizim më të mirë të punës së institucioneve shqiptare.

read more »

31/08/2017

E DUAM MË TË PASHMIN

nga Dardo Veleno

Lajmi që u dha nga disa media të Tiranës, për liderët më të pashëm në botë, gëzoi e zemëroi njëkohësisht shumë shqiptarë.

read more »

31/08/2017

PREMTIMOLOGJI

nga Dardo Veleno

Katedra e Premtimologjisë në Fakultetin e shkencave politikane pranë Universitetit Xhamllëk të Vaqarrit festoi pesë vjetorin e saj të parë, çka u shndërrua në rast të volitshëm, përballë gazetarëve të huaj e të jashtëm, për të bërë një bilanc të shkurtër të veprimtarisë së saj.

read more »

31/08/2017

PËRTEJ GJENERATORIT

nga Dardo Veleno

Flitet se pas vjedhjes së transformatorit në Fier nuk fshihet një vjedhje e rëndomtë, por një filozofi e tërë. Prapaskenistët e lidhin gjithashtu me masat qeveritare kundër vjedhjes së rrymës elektrike.

read more »

31/08/2017

LOKOMOTIVA SHQIPTARE

Lajmet për angazhimin e qeverisë shqiptare në favor të transportit hekurudhor janë pritur me entuziazëm nga qytetarët. Buritë e makinave kanë rënë gjithë natën në shenjë përgëzimi.

read more »