Posts tagged ‘skena’

23/02/2017

SAMITI SI SKENË

samiti-karrige-bosh-telekamera-foto-r-devoleKa një kategori politikanësh që kujtohen për migrantët në çastet e nevojës, zakonisht gjatë fushatave parazgjedhore, ose kur opinioni publik në Shqipëri duket tejet i ngopur dhe i velur nga gjellët e zakonshme të kuzhinës politike. Në kësi rastesh shtohen edhe takimet e ndryshme me diasporën. Qasja instrumentale ndaj migrantëve shqiptarë ka variante të shumta dhe është e shtrirë në kohë, por ajo me karakter politik dallohet kryesisht nga retorika me të cilën trajtohen çështjet e diasporës[i].

read more »

Advertisements
07/10/2014

SKENA APO ALTARI?

Skema me të cilën paraqiten vizitat e personaliteteve të huaja në publik tashmë është konsoliduar në Shqipëri. Sekuencat filmike që tregojnë pritjen në aeroport, takimin me autoritetet kryesore të vendit, shtrëngimet e njëpasnjëshme të duarve, firmën e marrëveshjeve, koktejin përkatës, duket sikur ndjekin njëra tjetrën sipas të njëjtës regji monotone.

read more »