Archive for January 13th, 2017

13/01/2017

FUSHAT E KOMBINATIT

njesia-bashkiake-nr-6Historia e lagjes së Kombinatit, pas vitit 1990 e këtej, mund të shkruhet edhe nga pikëpamja e hapësirës publike. Kjo lagje periferike e Tiranës humbi një pjesë të madhe të hapësirave publike që ishin ndërtuar me kalimin e kohës.

read more »

13/01/2017

MË PAK PASAPORTA SHQIPTARE

Një vit më parë u vu re një dukuri interesante: numri i emigrantëve shqiptarë në Itali filloi të binte. Në qoftë se në fillim të 2014-s shqiptarët e kishin kapërcyer gjysmë milionin (502.546), në të njëjtën periudhë të vitit 2015, jetonin si rezidentë 490.483 shqiptarë. Pra 12.063 shqiptarë më pak.

read more »

13/01/2017

STRUKTURIMI I MARRËDHËNIEVE ME DIASPORËN

Në takimin që u zhvillua me diasporën shqiptare në Romë, Ministri i jashtëm i Shqipërisë, Ditmir Bushati, shpjegoi në vija të përgjithshme dy linjat kryesore në të cilat po punon Ministria e tij në lidhje me qytetarët jashtë shtetit. E para ka të bëjë me krijimin e marrëdhënieve të strukturuara me diasporën, e dyta me përmirësimin e shërbimeve konsullore dhe asistencën e përfaqësive jashtë shtetit.

read more »

13/01/2017

DILEMA E SAMITIT TË DIASPORËS

Në prill të këtij viti, Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, njoftoi se në nëntor do të zhvillohej samiti i parë i Diasporës. Lajmi u dha gjatë një aktiviteti të organizuar nga komuniteti shqiptar në New York. Për hir të së vërtetës, njoftimi për zhvillimin e samitit të Diasporës ishte lajmëruar nga qeveria e Tiranës në vjeshtën e vitit të kaluar, kur u “anunçua” se do të zhvillohej në mars 2016.

read more »

13/01/2017

SLOGANE, REALITET, HUMOR

Panairi i punës që u zhvillua në Tiranë në prill të këtij viti do të kujtohet veçanërisht për sloganin, tashmë të famshëm, për punën dhe profesionistët. Arsyet e suksesit të sloganit “Punë ka, por duhen profesionistë” duhen parë fillimisht tek ekspozimi i tij ndaj publikut shqiptar, duke pasur parasysh jehonën mediatike të panairit; por kryesisht tek kuptimi i tij i fortë, sepse pohon haptazi se në Shqipëri ka punë, por mungon profesionalizmi.

read more »